Skärgårdsguide Höga Kusten

Ny bok: Skärgårdsguide Höga Kusten

Vackra Höga Kusten har en skärgård i världsklass. Nu finns det också en ny guide för alla som vill upptäcka allt som skärgården har att erbjuda.

I dagarna släpps Skärgårdsguide Höga Kusten som med bilder, texter och rikligt med intressanta fakta är ett utmärkt verktyg för alla som vill ge sig själv nya upplevelser och veta mer om en unik del av världen.

– Vi har känt att det saknats en produkt som den här och vi har dessutom fått förfrågningar från både turister och entreprenörer inom besöksnäringen som velat ha en guide till skärgården, säger Cecilia Lideskog, projektledare för En skärgård i världsklass på Örnsköldsviks kommun som ger ut Skärgårdsguiden.

Tidigare har det funnits en Naturguide för Örnsköldsvik men det här är alltså en guide som sätter fokus på det som finns i och vid havet.

Här finns till exempel läsning om naturen och djurlivet, människornas historia i området, konst och kultur, den klassiska strömmingen och vad som finns under vattenytan. Men även tips om fina badställen och hur man kan utforska området genom geocaching.

Den största delen av guiden upptas dock av en detaljerad sammanställning över kända och mindra kända platser – gäst- och naturhamnar samt strandhugg – längs kusten från Härnösand upp till Örnsköldsvik. Alla utmärkta med två olika slags koordinater, både de som gäller för kartor och för användande av GPS.

Totalt är Skärgårdsguide Höga Kusten tryckt i en förstaupplaga om 15 000 exemplar, varav 5 000 i en engelsk version. Den kommer att finnas på turistbyråer, hos återförsäljare, säljas i bokhandeln och via hemsidan hogakusten.com

– Vår förhoppning är att vi med Skärgårdsguide Höga Kusten ska göra Örnsköldsviks skärgård och hela Höga Kusten ännu attraktivare både för besökare och för invånarna i världsarvsområdet.

– Vi har så mycket att erbjuda av unika upplevelser i en fantastisk natur och på det här sättet kan vi få fler att hitta smultronställen via båt, bil, cykel eller till fots, säger Cecilia Lideskog.

Läs ett smakprov ur boken (PDF)

Kustliv är webbtidningen för dig som bor eller har fritidshus i närheten av den svenska kusten.

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>