Årets Sjöräddare från Lomma

Utmärkelsen ”Årets Sjöräddare” går i år till en hjälte från Lomma. Tack vare hans snabba agerande och skickliga insats kunde en kritisk situation få ett lyckligt slut.

I år går utmärkelsen ”Årets Sjöräddare” till en modig individ från Lomma som har gjort en enastående insats inom sjöräddning. Utmärkelsen delas ut av Svenska Sjöräddningssällskapet för att hedra och uppmärksamma den insats som gjorts för att rädda liv och främja säkerheten till sjöss.

Årets Sjöräddare är en man vid namn Stig Andersson. Han är en frivillig sjöräddare vid Lomma Sjöräddningssällskap, och hans agerande under en händelse förra året har gett honom denna prestigefyllda utmärkelse. Stig var snabbt på plats när en person föll i vattnet från en båt, och tack vare sitt snabba agerande och erfarenhet kunde han rädda personen ur det kalla vattnet.

Enligt Svenska Sjöräddningssällskapet var Stigs insats avgörande för att personen skulle överleva händelsen. Det är just sådana insatser som ”Årets Sjöräddare” syftar till att uppmärksamma – de som visar prov på mod, snabbtänkthet och skicklighet när det verkligen gäller.

Stig Andersson är en förebild för andra frivilliga sjöräddare och en inspirationskälla för dem som vill engagera sig i sjöräddning. Hans insats visar på vikten av att ha välutbildade och engagerade frivilliga som kan rycka ut i kritiska situationer och göra skillnad när det gäller att rädda liv.

Årets Sjöräddare är ett bevis på att frivilliga sjöräddare spelar en avgörande roll i att skydda och rädda människor på våra vatten. Vi gratulerar Stig Andersson till utmärkelsen och tackar honom för hans hjältemodiga insats.

Foto: Sjöräddningssällskapet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *