Säkerhetskniv från PolyRopes

Att kapa linor är inte alltid enkelt. Det krävs ofta stor kraft och att kniven är välslipad. Säkerhetskniven som ibland finns ombord på båten klarar inte alltid en nödsituation även om tanken är god. Vi har jobbat på att hitta ett vettigt och bra alternativ – och det har vi nu lyckats med: En keramisk kniv som vare sig rostar eller behöver slipas.

Vi känner till keramiska knivar i köket och detta är fantastiskt enlig mästerkockarna. Ofta dyra knivar men över sikt blir det billigt. Vi själva behöver vassa knivar i tillverkningen av tågvirke. Vi utvecklade två olika fällknivar som passar till det mesta. Och vi lovar, nu är det som att skära i smör, alltid! Det skall dock sägas att skära i stål eller is funkar inte, men testa gärna en riktigt stark Dyneema-lina.

Det svarta keramiska bladet är näst under diamant, det hårdaste materialet i världen. Långt hårdare än stål. Att skärpan alltid är på plats, är viktigt. I en nödsituation…: tågvirket i propellern, säkerhetslinan måste snabbt skäras av, då skall det bara funka med kniven. En keramisk funkar alltid. avslutar Benny W Nilsson, VD på Poly-Produkter

Källa: Mynewsdesk

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *